logo

Mijn naam is Jerry Delano

In mijn werkzame leven heb ik in twintig jaar een zestal ondernemingen gestart, te weten managementselectie, organisatieadvies, softwareontwikkeling, verkoop- en communicatietraining, een opleidingsinstituut en een adviesbureau voor kostenbesparing. Ik heb zodoende veel kennis en ervaring over het starten van een onderneming.

MIJN MISSIE IS

Het leven bestaat uit drie periodes: To learn, earn and return.

Leren in je jeugd, ontvangen in je werkzame leven en teruggeven aan de maatschappij. Deze blog is een poging om iets terug te doen na mijn werkzame leven. Mijn wens is de kennis en ervaring die ik als ondernemer heb opgedaan door te geven aan degenen die er wat aan hebben.

Mijn intentie is om de volgende twee jaar op iedere werkdag een blog te schrijven over alle mogelijke onderwerpen waar een beginnend ondernemer mee te maken krijgt. Zowel voor de mkb’er als de zzp’er.

Een startend ondernemer heeft weinig tijd om boeken te lezen. Hij is vooral geïnteresseerd in hulp of tips bij items waar hij mee zit of waar hij voelt dat hij advies kan gebruiken. Liefst kort en krachtig verwoord en vooral concreet. Geen succesverhalen van iemand die met wind mee in een paar jaar miljonair wordt. Ik put uit eigen ervaring als ondernemer en verkoop niets. Waarschijnlijk spreken niet alle tips je aan. De boodschap luidt: haal eruit wat voor jou van toepassing is, maar vergeet niet: ik ben niet de meester of goeroe die het licht heeft uitgevonden. Die goeroes bestaan niet. Er is geen reden om tegen iemand op te kijken of zelfs te aanbidden. Zo iemand die boven de mensen staat. We moeten ons nooit als volgelingen gedragen. Er staat niemand boven je (of onder je) want we zijn allemaal gelijk. Overal steek je wat van op, zelfs van een eenvoudige ondernemer als ik. Ik beweer niet de waarheid in pacht te hebben. Als je van mijn dagelijkse blog slechts één tip onthoudt, is mijn missie geslaagd. Natuurlijk heeft iedereen weleens zijn twijfel en angst om op eigen benen te staan, maar geef nooit je authenticiteit uit handen. Ik wil niet de meester uithangen, zo iemand die het wel weet, maar ik wil de bibliotheek zijn waarop je terug kunt vallen en die je herinnert aan hoe het ook kan. Er bestaat geen alomvattende waarheid. Ook op jouw manier is succes mogelijk. Ik deel slechts mijn ervaringen.

Illustraties: JACQUES RUIJGERS