Nu veel werknemers en zzp’ers geen vaste werkplek meer hebben, is het extra belangrijk om uitgerust te zijn om te doen wat je wilt doen. Als je besloten hebt dat je vooral mobiel je werkzaamheden uitvoert, is het zaak dat je alles wat je nodig hebt bij je hebt. Met andere woorden: wat neem je mee? In deze drukke tijden is het van belang dat je zo efficiënt mogelijk werkt en alles bij de hand hebt om onvoorziene problemen de baas te blijven. Niets is zo hinderlijk als ergens naartoe reizen en er dan achter komen dat je door domme pech niet lekker kunt werken. Daarom vind je hierbij tips om zonder zorgen mobiel aan de slag te gaan. Je neemt mee:

 1. smartphone met lader
 2. laptop met lader
 3. snoeren en kabels. Extra snoeren in je tas kunnen veel onverwachte narigheid verhelpen, zoals:
 4. netwerkkabel (UTP), voor als er in de tijdelijke werkruimte geen wifi maar wel een draadloos netwerk beschikbaar is
 5. een extra stroom- en verlengkabel met driewegstekker, voor als er te weinig stopcontacten zijn
 6. een printerkabel (past op iedere printer)
 7. een projector kabel (voor het geven van presentaties)
 8. reserve accu’s. Neem altijd een paar extra accu’s mee om op die plaatsen waar geen 220 volt beschikbaar is toch een tijd te kunnen werken. Natuurlijk voor je laptop maar ook voor je smartphone. Het staat zo klungelig als je een presentatie geeft en er blijkt niet voldoende stroom voorhanden. Koop liever een te grote dan een te kleine reserveaccu. Berg de opgeladen accu op in de ‘VOL-etui. Zo vergis je je niet.
 9. bluetooth headset. Deze zorgt dat je je handen vrijhoudt bij videoconferencing. Voor je werk, dus niet tijdens autorijden! Vergeet ook een reserve headset niet voor als die van jou het begeeft.
 10. Schaf een zakelijke smartphone aan en verwissel die niet met je privé-gsm. Zo ben je minder vaak in gesprek en beter bereikbaar. Logisch, want zo houd je het gebruik van zakelijk en privé goed gescheiden
 11. Een lege USB-stick of externe schijf in het geval je nog niet in de cloud werkt als back-up.
 12. plastic mappen. Zorg dat je een paar opbergmappen in je tas hebt om ontvangen papieren duidelijk gescheiden op te bergen.
 13. schrijfblok. Heel ouderwets: met pen en calculator.
 14. Met apparatuur, papieren en folders van je vakgebied.

Noot: Zorg dat alle bovengenoemde items in je auto aanwezig zijn. Ook na je bezoek aan de klant. Dat houdt in dat deze zaken goed beveiligd niet zichtbaar achter in je auto blijven liggen, zodat je na het gesprek geen vervelende verrassing staat te wachten.