Als je de vijftig gepasseerd bent, kan er een moment komen dat je je afvraagt wat je verder met je leven aan moet. Je bent jong geweest en je carrière verloopt anders dan je gedacht had. Daarnaast sta je er misschien alleen voor of heb je geen baan meer en is je (jullie) inkomen wellicht aan de krappe kant. Er is best een reden te bedenken om voor jezelf te beginnen. Je blijft echter zitten met de vraag of je dat aankunt en of je er misschien te oud voor bent.      Hier wat tips:

 1. Wat anderen van je vinden, maakt geen zier uit. Aardig gevonden worden, is leuk voor jonge meisjes die gebrek aan zelfvertrouwen hebben maar daar zit jij niet mee.
 2. Je mannetje staan kan geen kwaad. Je laat zien dat je iemand bent die niet over zich laat lopen. Kruip niet in je schulp maar treed kordaat op.
 3. Kijk blij de wereld rond en zie niet alleen waar je gefaald hebt maar vooral wat je bereikt hebt. Je hebt met de jaren vast een groot incasseringsvermogen opgebouwd.
 4. Natuurlijk was je vroeger een knapperd of een beauty maar accepteer dat je nu anders bent maar ook wat anders meebrengt. Dwangmatigheid, daar prikt iedereen doorheen.
 5. Blijf een brede belangstelling voor anderen opbrengen.
 6. Maak zo min mogelijk slachtoffers: negatief gedrag stoot af en je verliest er business mee.
 7. Wees trots op wat je betekent voor de zaak voor je gezin, je familie of je omgeving.
 8. Ontevreden zijn houd je voor jezelf. Klagen bevredigt slechts voor korte duur maar een oplossing brengt het nooit. Door het gezeur brengt het slechts ellende. Wees niet jaloers op jonge mensen. Gun ze de vrijheid van gedachte, onschuld en avontuur.
 9. Overdrijf niet. Doe niet al te lollig. Jong en uitbundig doen is de keerzijde van zeuren. De jeugd mag nog weleens de clown uithangen, van senioren verwachten we dat niet.
 10. Onderga de steeds verder vorderende leeftijd niet als een overval. Wees bewust bezig met ouder worden en laat het je niet overkomen maar zorg dat je er je voordeel mee doet.
 11. Doe niet pre-bejaard, geloof niet in een facelift. Wel in het liften van je gedrag en niveau.
 12. Blijf je ontwikkelen en vergaar meer kennis, maar wees verdacht op depressies. Daar ben je nu meer vatbaar voor.
 13. Vermijd tijdverlies, start zo snel mogelijk en gebruik je (grotere) netwerk. Een vijftiger is niet oud, nu heb je nog alle kansen. Grijp die kansen want je kunt meer dan je denkt!

Je leeftijd geeft je overwicht, je ervaring geeft je vleugels